Status RestwarmteNet Hoek april 2024

In plaats van te starten met de 2e fase van het ontwerp van het restwarmtenet Hoek is het project helemaal stilgevallen.

Dow heeft ons in 2023 in de kou laten staan en helemaal niets meer van zich laten horen. Na hun eerdere toezeggingen van onbeperkte gratis restwarmte, zijn ze nu begonnen met het ontwikkelen van een Industrieel (mogelijk commercieel) restwarmtenet voor de hele Kanaalzone. Blijkbaar gaat ook dat moeizaam, omdat er sinds januari 2023 nog weinig concrete vooruitgang zichtbaar is.

Ook wij zijn daarom stilgevallen, maar net niet helemaal. Er zijn studies gemaakt voor een warmtenet Hoek, waarin we ”eigen” warmte gaan verzorgen. Deze studies zijn nog niet helemaal afgerond, dus er kan nog geen alternatief voor DOW gepresenteerd worden.

Vooruitlopend op de resultaten is er nu wel een mogelijkheid om aan te melden voor de “Wijkgerichte aanpak Hoek”. Doormiddel van een gratis energiescan worden er isolatie adviezen gegeven om op die manier al voorbereidingen te treffen voor warmtenet gereed te worden. Meer informatie op www.energiekzeeland.nl.

Bovendien biedt het plan ook mogelijkheden om “per direct” al te besparen op de energiekosten.

We vertrouwen erop dat we voor de vakantie meer duidelijkheid kunnen geven.

Vorige
Vorige

Info avond energie besparen in Hoek

Volgende
Volgende

22 juni: Convenant getekend!