Info avond energie besparen in Hoek

Druk bezochte informatieavond over energie besparen in Hoek.

Op 14 maart was er een druk bezochte informatieavond over het energiezuinig maken van woningen in het dorp Hoek. Er kwamen die avond ruim 50 bewoners naar de PKN-kerk van Hoek om te horen hoe ze ontzorgt kunnen worden bij het verduurzamen van hun eigen woning. Ook de huurders van een huis van een particuliere eigenaar kunnen meedoen. Die avond gaven circa 40 inwoners zich op om een gratis energieadvies van hun woning te laten maken door Energiek Zeeland. Daarnaast was er veel belangstelling voor de gratis Energiebespaarbox. Men kon een keuze maken uit allerlei kleine energiebesparende maatregelen. De box wordt binnenkort bij deze mensen thuis bezorgt.

 

Aanmelden kan nog steeds!

Ook na de informatieavond kunnen inwoners van Hoek zich nog opgeven voor een gratis energieadvies van uw woning. Dit kan door zich aan te melden op de website: www.energiekzeeland.nl/hoek.

 

Een medewerker van Energiek Zeeland neemt dan binnen enkele weken contact op voor het maken van een afspraak. Een bespaar specialist bezoekt vervolgens de woning om te beoordelen wat verstandige maatregelen zijn en om te horen wat de wensen van de bewoner zijn. Er wordt een rapport opgesteld met de besparingsmaatregelen, de mogelijke subsidies en een indicatie van de uitvoeringskosten.

De bewoner kan er vervolgens voor kiezen om niets te doen, zelf de maatregelen uit te (laten) voeren of om Energiek Zeeland offertes aan te laten vragen en beoordelen. Als er voldoende bewoners gezamenlijk opdracht geven voor het uitvoeren van maatregelen, kan dat nog een leuke extra korting opleveren.

 

Energiek Zeeland is een onderdeel van de Zeeuwse energiecoöperatie Zeeuwind.

Volgende
Volgende

Status RestwarmteNet Hoek april 2024