Nieuws n.a.v. zitting college B&W

Het is weer tijd voor een nieuwsupdate.

Op 14 maart jongstleden heeft het college van B&W Terneuzen besluiten genomen over ons restwarmtenet. De aanbevelingen van de kerngroep, bestaande uit betrokken ambtenaren van de gemeente, provincie en het bestuur van RestwarmteNet Hoek, zijn overgenomen. Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op studies van het ingenieursbureau Witteveen en Bos.

Zoals geadviseerd, trekt de gemeente zich wat terug. Hierdoor kunnen wij als initiatiefnemers nu plaatsnemen op de bestuurdersstoel en een warmtebedrijf oprichten, wat een Europese aanbesteding voorkomt. Overheden zijn verplicht dit te doen, maar bedrijven zijn hiervan vrijgesteld. Zodra het warmtebedrijf is opgericht, neemt de vereniging een bijrijdersstoel in. De vereniging is namelijk een groep vrijwilligers zonder ambitie om een bedrijf te runnen.

Het warmtebedrijf wordt opgericht door de coöperatie Zeeuwind en het semioverheidsbedrijf NetVerder. Via de cooperatie is er directe betrokkenheid van deelnemers-bewoners mogelijk. NetVerder is een dochterbedrijf van Stedin, de beheerder van het aardgasnet in de regio. Door het bedrijf zo in te richten, voldoen we aan de gewenste richtlijnen van de regering en doen er geen commerciële energiemaatschappijen mee, wat de financieringskosten verlaagt en dus een directe invloed heeft op onze deelnemerskosten!

Lees de besluiten van de zitting van 14 maart hier terug.

Vorige
Vorige

Inspreken bij de gemeenteraad 5 april

Volgende
Volgende

Infodag druk bezocht